NovostiGorski kotar Bike Tour – Vrbovsko, 2.8.2014.

15.07.2014.

Nakon uspješno organiziranog prvog vikenda Gorski kotar Bike Tour-a u Lokvama i Lividragi, goranska biciklistička priča ide dalje.  U subotu, 2. kolovoza,  u Vrbovskom u sklopu manifestacije Sportsko ljeto održat će se još jedno druženje na 2 kotača prilikom kojeg će svi sudionici imati prilike se pobliže upoznati s prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama Vrbovskog kraja.

Kamačnik

Kao i na prethodnom Gorski kotar Bike Tour-u, svi sudionici moći će birati žele li voziti individualno ili u timu.
Obilježena staza je duga 39 km s oko 850 metara ukupnog visinskog usponaa protezat će se od Kamačnika u smjeru Gomirja te preko Bijele Kose i Jablana nazad u Kamačnik.

Prijave i okupljanje svih sudionika bit će na ulazu u kanjon Kamačnik od 9 do 10 sati.

vrbovsko duža

Individualna vožnja
Polazak na obilježenu trasu bit će između 10 i 10:30 sati što znači da svaki sudionik sam odlučuje kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti. Predviđeno vrijeme dolaska sudionika u cilj je do 16 sati.
Obavezne predprijave
(ime i prezime, grad, broj mobitela) primat će se putem e-maila info@gorskikotarbike.com zaključno do srijede, 30.7. u 14 sati.
Kotizacija
( ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, organizacija) za sve one koji se prijave do navedenog roka, iznosi 70 kuna. Na dan manifestacije kotizacija iznosi 80 kuna.

Vožnja u timu
Osim individualne vožnje, Gorski kotar Bike Tour nudi priliku timovima sastavljenim od 3 do 5 članova da osvoje vrijedne nagrade. Tim ne mora biti najbrži, već će pobjednički tim biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.

Obavezne predprijave timova (ime tima, imena svih članova, grad, broj mobitela) primat će se putem e-maila info@gorskikotarbike.com zaključno do srijede, 30.7. u 14 sati.
Kotizacija u predprijavi (ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, nagrade, organizacija):
– za tim sastavljen od 3 člana – 200 kuna (na dan manifestacije 240 kuna)
– za tim sastavljen od 4 člana – 250 kuna (na dan manifestacije 300 kuna)
– za tim sastavljen od 5 članova – 300 kuna (na dan manifestacije 360 kuna)

Prva tri plasirana tima osvajaju vrijedne nagrade.

Start prvog tima (po ranije objavljenoj startnoj listi) bit će točno u 10:15, dok će sljedeći tim startati s vremenskim razmakom od 1 minute.
Osim obavezne pauze na kontrolnoj točki (na kojima će se timovima zaustaviti vrijeme), na obilježenoj stazi timovi će sami odlučiti kojom brzinom će voziti i koliko puta će predahnuti.
Obavezni ulazak timova u cilj je do 16 sati.

Tim može i ne mora voziti zajedno, ali mora zajedno (kao grupa) doći do kontrolne točke gdje se timu zaustavlja vrijeme tijekom boravka na kontrolnoj točki. Kad tim odluči nastaviti dalje, mora se javiti organizatoru kako bi se mjerenje vremena moglo ponovo uključiti i cijeli tim ponovo kreće zajedno na sljedeći dio staze.
Ista procedura je kod ulaska u cilj – tim mora ući u cilj zajedno.
Nakon što svi timovi dođu do cilja i kad budu poznata vremena svih timova, izvući će se prosječno vrijeme svih timova i onaj tim koji bude najbliži prosječnom vremenu (+ ili -) je pobjednik.

Osim bicikliranja po 39 kilometara dugoj stazi, sudionici s manjom kondicijom moći će odvoziti kraću stazu od 18 kilometara.

vrbovsko kraća

NAPOMENA:
Za sve sudionike biciklijade obavezna je rezervna zračnica i nošenje kacige. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobođenja od odgovornosti.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska