NovostiGoranski vikend na 2 kotača

17.06.2013.

Ovog će vikenda ljubitelji bicikliranja doći na svoje. Goranske turističke zajednice pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na 2. Goranskoj biciklijadi koja će se održati u subotu, 22. lipnja sa startom u 9:30 u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom.

Ukupna dužina staze iznosi 40 km, a vozit će se trasom Vrbovsko – Brod Moravice – Skrad – Ravna Gora. Cilj je u centru Ravne Gore kod SPC Goranka, gdje je organiziran ručak i druženje za sve sudionike. Ako smatrate da nemate dovoljno snage za cijelu trasu, biciklijadi se možete priključiti iz Brod Moravica ili Skrada (prijave na puktovima okrijepe).

Startnina iznosi 30,00 kn po osobi – uključuje dvije okrijepe i ručak na cilju.Nagrada u iznosu od 500,00 kn za klub, udrugu ili skupinu sa najvećim brojem prijavljenih članova na biciklijadi koji voze cijelu ili dužu dionicu staze.

Dan kasnije, u nedjelju, 23. lipnja u Ravnoj Gori će se održati Biciklijada ravnogorskim zelenim stazama. Okupljanje je od 9 sati kod lovačke kuće Za Jasen uz degustaciju delicija od bazge, a od 10 sati, sudionici biciklijade mogu izabrati među 3 različite rute:
1. ZELENI SAN – 14,7 km (makadam)
2. ŠUMSKA AVANTURA – 21,1 km (makadam)
3. TRAGOM MEDVJEDA 31,9 km (makadam)

U startninu koja iznosi 50 kuna, uključena je degustacija delicija od bazge, ručak, karta, voda, te osvježenje na Begovoj cisterni (djeca do 12 godina gratis).

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska