NovostiHortus Diabolicus oduševio bicikliste

20.07.2015.

Od 17. do 19. srpnja na području Gorskog kotara održana je trodnevna biciklistička avantura Gorski kotar Bike – Hortus Diabolicus Tour 2015. Tijekom tri dana 40-ak sudionika iz cijele Hrvatske odvozilo je više od 160 kilometara makadama i šumskih staza Gorskog kotara te pritom degustiralo vrhunske goranske delicije.

FOTO GALERIJA

hortus

Nakon starta u petak pred hotelom Bitoraj u Fužinama, koji je sudionike ispratio sa štrudlom od borovnica, povorka je krenula oko jezera Bajer u smjeru Mrzle Vodice. Okruživši Lokvarsko jezero po vrlo atraktivnoj pješačko-biciklističkoj stazi, sudionici Gorski kotar Bike Tour-a su se zaustavili u Kući prirode na Lujzijani na degustaciji likera od šumskog voća i biljaka. Nakon okrjepe, vožnja se nastavila kroz guste šume crnoluškog kraja prema Drgomlju i Delnicama gdje je nakon 50-ak kilometara i završila prva etapa. Za zasluženu večeru i noćenje na svježem goranskom zraku pobrinuo se Planinarski dom Pahulja.

DSC_0040

Drugog dana nakon doručka Hortus Diabolicus Tour se nastavio dugim usponom prema vrhu Petehovca nakon čega je uslijedila ne pretjerano zahtjevna vožnja preko Polana i Poljičke Kose do Begovog Razdolja. U najviše naseljenom mjestu u Hrvatskoj Pansion Planinski raj se pobrinuo za ručak, nakon kojeg se krenulo u smjeru Matić poljane i planinarskog doma Janjčarica (1230 m) – najviše točke trodnevne biciklističke avanture. Uslijedio je spust preko Vrboske poljane i Begovog Razdolja do Ravne Gore gdje je nakon 60 kilometara završena i druga etapa.

Gorski kotar Bike 2015

Prije samog starta treće i posljednje etape, sudionici su imali doručak na otvorenom zahvaljujući OPG Kota koji su pripremili nekoliko domaćih namaza, pekmeza i kavu s ljekovitim biljem. Od centra Ravne Gore krenulo se još jednim zahtjevnim usponom prema Javorovoj kosi nakon čega je uslijedio spust preko skradskog područja do rijeke Dobre. Nakon još jednog kraćeg uspona u centru Brod Moravica sudionicu su imali kratak predah i razgledavanje zvonika župne crkve s kojeg puca pogled na okolna sela brodmoravičkog kraja. Od Brod Moravica se krenulo do vidikovca Orlove stijene te nastavilo do Litorića gdje su nas dočekali ukusni sirevi OPG Mrvoš iz Gomirja. Uslijedio je duži spust prema Vrbovskom i kanjonu Kamačnik gdje se zaključila treća, 45 kilometara duga etapa. Preostalo je samo ukrcati se na vlak i krenuti prema Fužinama gdje je i počela ovogodišnja biciklistička avantura.
Prije završne večere, neki su se osvježili u jezeru Bajer, a potom sretni, zadovoljni i umorni, obećali da se vidimo sljedeći put…ako je moguće što prije.

Gorski kotar Bike 2015

Uz glavnog organizatora, agenciju Promotiv, manifestaciju su pomogli TZ Fužine, TZ Delnice, TZ Ravna Gora, TZ Brod Moravice, TZ Vrbovsko, OPG Kotač, OPG Kota, OPG Mrvoš, Hotel Bitoraj, Planinarski dom Pahulja te Pansion Planinski raj kojima ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Posebna zahvala ide i Alpi Biking na tehničkoj podršci , Giant Hrvatska na suradnji te svim medijima koji su popratili ovo događanje.

Giant

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska