NovostiJarunski lopoči i BM&C najuspješniji

14.07.2014.

Zagrebačka ekipa Jarunski lopoči i Bike Momčići & Curičci 1 iz Rijeke najuspješniji su timovi prvog vikenda Gorski kotar Bike Tour-a 2014. koji se proteklog vikenda održao u Lokvama i Lividragi.

LIVIDRAGA 02

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi koja se ipak pokazala netočnom i zbog koje su mnogi odustali krenuti u Gorski kotar ovog vikenda, dvodnevno biciklističko druženje u organizaciji agencije Promotiv i Turističkih zajednica Lokava i Čabra te DŠR Biciklistička avantura ispunilo je sva očekivanja. Iako se po predprijavama očekivalo više sudionika, 100-ak zaljubljenika u pedaliranje i Gorski kotar iz cijele Hrvatske ipak se na kraju zadovoljno vratilo kućama uz obavezno pitanje – Kad se opet vidimo?

Lividraga 03

Prvi dan Gorski kotar Bike Tour-a u Lokvama ponudio je označenu stazu dugu 45 kilometara (kombinacija asfalta i makadama) na kojoj su sudionici imali prilike se upoznati s nekoliko goranskih atrakcija. Prvi su bili na redu fajeri, jedinstveno arhitektonsko rješenje Karolinske ceste – najstarije prometnice koja je povezivala Karlovac i Rijeku. Uz edukacijski dio sudionici su se okrjepili i buhtlama pekare Mipeks, Lokve. Nakon toga uslijedio je spust prema Fužinama gdje su sudionici uz potporu Turističke zajednice općine Fužine mogli istražiti spilju Vrelo – tzv. Postojnu u malom te uživati u šumskom voću i proizvodima od istih zahvaljujući Obrtu Borovnica iz Belog Sela i Obrtu Kotač iz Lokava.
Na stazu su sudionici krenuli ili individualno ili u timu te smo nakon nešto više od 5 sati uživanja po goranskim šumama na 2 kotača dobili  i prosječno vrijeme svih timova (4:14:10) prema kojem smo tražili onaj tim koji je bio najbliži prosjeku.

POREDAK – Lokve, 12.7.2014.
1. Jarunski lopoči (+2 min 32 sec)
2. Fitness Lovorka (+11 min 17 sec)
3. BK Bujština & AXA (+15 min 55 sec)

LOKVE 01

Prvoplasirani Jarunski lopoči su osvojili vikend u kući za odmor Štimac u Lokvama, zlatne medalje i majice Gorski kotar Bike, svaki član drugoplasirane ekipe Fitness Lovorka je osvojio srebrnu medalju i poklon paket Pivka – Rijeka (maslinovo ulje, pršut i sir) dok su svi članovi trećeplasirane ekipe BK Bujština i Axa uz brončane medalje dobili bocu likera Plava mrča Obrta Kotač iz Lokava.

Osim bicikliranje za odrasle, Gorski kotar Bike Tour je u Park šumi Golubinjak organizirao i natjecanje za najmlađe u obliku biciklističkog poligona spretnosti te nagradio sve sudionike.

lokve 02

Drugi dan Gorski kotar Bike Tour-a preselio se na čabarsko područje, točnije u Lividragu. Nakon starta, sudionici su krenuli označenom stazom dugom 50 km (pretežno makadam) kroz najšumovitiji dio Hrvatske prema Milanovom vrhu gdje su biciklisti mogli izbliza vidjeti jelene i košute u gateru koji se tamo nalazi, ali i degustirati sireve OPG Pintar iz Čabra i domaći med Obrta Arh iz Tršća. Nakon predaha, sudionici su preko Smrekove Drage krenuli nazad po idealnim uvjetima za bicikliranje – malo sunca, malo oblaka, ali bez kiše.
Prosječno vrijeme svih ekipa na kraju je iznosilo 4:41:28 sa sljedećim poretkom:

1. Bike Momčići & Curičci 1 (+1 min 15 sec)
2. BK Bujština & Axa ( +8 min 24 sec)
3. Bike Momčići & Curičci 2 (- 9 min 22 sec)

LIVIDRAGA 01

Najuspješnija prva ekipa Bike Momčića & Curičaka je osvojila ručak za cijelu ekipu u restoranu tajči na Kozjem vrhu, zlatne medalje i majice Gorski kotar Bike. Članovi drugoplasirane ekipe BK Bujština & Axa su osvojili srebrne medalje i Goranske košarice – skup goranskih delicija PINS – Skrad, dok su svi članovi trećeplasirane ekipe Bike Momčića & Curičaka 2 osvojili brončane medalje i bocu likera Papra obrta Kotač iz Lokava.

Uz sve nabrojene partnere i prijatelje projekta Gorski kotar Bike veliku potporu daje i Turistička zajednica Kvarnera te brojni mediji kojima ovom prilikom zahvaljujemo posebice medijskim partnerima Novom listu, Radio Rijeci i Pomorskom radiju Bakar.

Sljedeća biciklijada u Gorskom kotaru je Weissova avantura u subotu, 26. srpnja sa startom u Belom Selu, dok se Gorski kotar Bike Tour nastavlja u Vrbovskom, 2. kolovoza sa startom u kanjonu Kamačnik te vikend nakon toga, 9. i 10. kolovoza u Ravnoj Gori, odnosno Skradu.

Predprijave
su počele te se slobodno možete prijaviti za Vrbovsko do 31.7., a za Ravnu Goru i Skrad do 7.8. Dovoljno je poslati prijavu (Ime i prezime, grad, broj mobitela, staza Vrbovsko/Ravna Gora/Skrad) na e-poštu info@gorskikotarbike.com
Više informacija o stazama uskoro!

Vidimo se!

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska