NovostiKamenjakova Goranska Biciklijada 2017

20.06.2017.

Kolovoz nam je sve bliži, a time i naše druženje na 2 kotača čabarskim krajem. I ovog ćemo se ljeta uputiti u najšumovitiji predio Hrvatske u sklopu Kamenjakove Goranske Biciklijade koja će se održati 5. i 6. kolovoza.
Za razliku od prošle godine kada smo se okupili u Tršću i istraživali sjeverni dio Gorskog kotara te dio Slovenije, ovog puta ćemo krenuti od Platka prema Tršću i sljedećeg dana se vratiti nazad. Osim ugodne i ne pretjerano zahtjevne vožnje imat ćete priliku isprobati novouređenu enduro stazu na brdu Rudnik kod Tršća ili okušati svoje penjačke sposobnosti u adrenalinskom parku Gorski lazi. U svakom slučaju, očekuje nas biciklistički vikend prepun sadržaja i doživljaja!

PROGRAM:
Subota, 5.8.
Okupljanje sudionika kod Velikog doma na Platku od 9 do 10 sati nakon čega krećemo u smjeru Cajtiga. Nastavljamo makadamom prema Lascu i Lividragi gdje nas čeka okrjepa u obliku laganijeg ručka. Nakon predaha krećemo dalje u smjeru Medvedovog štanta gdje ćemo kratko zastati i uživati u pogledu na Gerovo i susjednu Sloveniju s vidikovca. Spuštamo se potom prema Farjevom lazu i nastavljamo prema Tršću. Poslijepodnevne sate ćemo iskoristiti za spust po novoj enduro stazi Rudnik te posjet adrenalinskom parku Gorski lazi. Nakon aktivnosti zajednička večera i noćenje u sobama Jurković.

Nedjelja, 6.8.
Nakon ne baš ranog buđenja i doručka krećemo u smjeru Milanovog vrha gdje nas čeka degustacija autohtonih vrsta sireva te posjet gateru s jelenskom divljači. Nakon pauze krećemo dalje u smjeru Smrekove Drage uživajući u gustoj jelovoj šumi te svježem planinskom zraku. Očekuje nas jedan poduži uspon te spust do Platka za nagradu. Na kraju ture u Velikom domu na Platku će nas dočekati sa zasluženim ručkom nakon čega ćemo se rastati do neke sljedeće prilike.

Cijena: 350 kuna (uplata kotizacije do 15.7.)

Cijena: 450 kuna (uplata kotizacije nakon 15.7.)

U cijenu uključeno:
2 vođene biciklističke ture, noćenje na bazi polupansiona, 2 ručka, degustacija autohtonih proizvoda, organizacija, GPS trag,  nagrade i prigodni pokloni

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2016. možete potvrditi isključivo putem online Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska