NovostiNizozemci traže Gorski kotar

06.03.2014.

Nakon uspješne prezentacije projekta Gorski kotar Bike na sajmovima u Ljubljani i Munchenu, Goranska biciklistička transverzala se predstavila i na specijaliziranom sajmu biciklizma i planinarenja Fiets en Wandelbeurs koji je održan 1. i 2. ožujka u Amsterdamu.

Amsterdam

Gorski kotar Bike se predstavio zajedno s Turističkom zajednicom  Kvarnera na sajmu kojeg u dva dana posjeti više od 25,000 posjetitelja, u gradu koji ima bicikala koliko i stanovnika (više od 1,1 milijun) i u državi u kojoj je bicikl osnovno prijevozno sredstvo u gradskim središtima.
Među brojnim svjetskim destinacijama koje su se predstavile svojom ponudom, Nizozemci su pokazali veliki interes za kvarnerskim otocima, priobaljem i Gorskim kotarom. Velika većina posjetitelja, osim što zna gdje se nalazi najbolje čuvana hrvatska tajna, posjetila je Kvarner već ranije ili planira to učiniti ove ili sljedeće godine. Podjednako ih zanimaju biciklističke i planinarske staze te višednevni boravak, nerijetko i duži od 7 dana.

Amsterdam

Najviše upita je bilo za rute kojima se mogu povezati svi dijelovi naše županije. Dakle, riječ je o upoznavanju svih kvarnerskih otoka, Opatijske i Crikveničko-vinodolske rivijere te Gorskog kotara u nekoliko dana uz svakodnevnu promjenu mjesta noćenja.
Iako su većinu zainteresiranih zanimale položene staze uz more, velik broj je onih koji traže suprotno – brdoviti teren s MTB ili trekking stazama jer upravo toga nedostaje u Nizozemskoj. Što se smještaja tiče ponajviše upita je bilo za kampovima i privatnim smještajem, ali i za manjim hotelima i pansionima.

26

Osim destinacija, na sajmu su se predstavili i najveći svjetski brendovi biciklističke i planinarske opreme te brojne turističke agencije koje svojim klijentima žele pružiti nešto novo – još neistraženu destinaciju s brojnim atrakcijama, a Gorski kotar je baš to.

Amsterdam

Gorski kotar Bike nastavlja s promocijom te će se ovog vikenda (7. – 9.3.) predstaviti na specijaliziranom sajmu biciklističke i golf opreme Central European Bike & Golf Expo koji će se održati u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska