NovostiPrvi vikend GKBT – zadnji INFO

11.07.2014.

Sve je spremno za prvi vikend Gorski kotar Bike Tour-a. Staze su označene i čekaju sve ljubitelje biciklizma i rekreacije da ih odvoze i upoznaju.

Što se vremenske prognoze tiče očekuje nas jedno promjenjivo vrijeme – izmjenjivat će se sunce i oblaci, a kiše može biti vrlo malo…tek pokoja kap za sreću.
Dakle, otkazivanja eventa – NEMA!

U subotu, 12. srpnja nakon starta u Park šumi Golubinjak (između 10 i 10:30) krenut će se kroz centar Lokava u smjeru Brestove Drage gdje će se zastati kod fajera te nakon okrjepe nastaviti šumskim makadamom preko Vrata do Fužina gdje će se odvoziti krug oko jezera Bajer i odmoriti kod špilje Vrelo koju ćemo posjetiti i degustirati voće i proizvode OPG Borovnica. Slijedi nam lagani uspon prema Lokvarskom jezeru te još jedna stanka kod Kuće prirode na Lujzijani gdje ćemo degustirati već dobro poznate likere obitelji Arbanas.
Na kraju subotnje priče slijedi nam zajednički ručak i druženje u Park šumi Golubinjak.
Tijekom dana u Golubinjaku će biti postavljen biciklistički poligon za najmlađe te će se moći iznajmiti bicikli za vožnju po Lokvama koje će ponuditi brojne sadržaje ( vožnja jezerom sa splavi, Muzej žaba, špilja Lokvarka…)

Dan kasnije, u nedjelju 13.7. Gorski kotar Bike Tour se seli u Lividragu pored Gerova. Nakon starta (između 10 i 10:30) krećemo šumskim makadamom u smjeru Tršća uživajući u bogatim šumskim prostranstvima koji su mjestimice osakaćeni ledenom kišom u veljači. Nakon 24 km stižemo do Milanovog vrha gdje ćemo se okrjepiti uz domaći med i sireve OPG Pintar te razgledati gater s jelenskom divljači. Nakon predaha, vraćamo se preko Smrekove Drage nazad u Lividragu na zajednički ručak.

Tijekom oba dana na nekoliko punktova će biti okrjepe s vodom i voćem, a za najbolje plasirane timove pripremljene su bogate nagrade.

Još jednom napominjemo kako je za sve sudionike biciklijade obavezna rezervna zračnica i nošenje kacige. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobođenja od odgovornosti.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska