NovostiSavršen Bike vikend u Gorskom kotaru

06.08.2014.

Predstojećeg vikenda, 9. i 10. kolovoza, na području Ravne Gore i Skrada održat će se posljedni vikend biciklističke manifestacije Gorski kotar Bike Tour. Tijekom dva dana svi ljubitelji rekreacije i biciklizma imat će se prilike upoznati s atrakcijama Gorskog kotara poput Zelenog Vira, Vražjeg prolaza, Begovog Razdolja, Vrboske poljane te kušati autohtone delicije tog kraja.

ravna gora 01

U subotu, 9. kolovoza od 9 sati uz prijave kod lovačke kuće Za Jasen sve sudionike očekuje kava s ljekovitim biljem uz ostale delicije Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara, a na okrijepi kod Begove cisterne Begova baklava i druga osvježavajuća iznenađenja. Biciklisti će oko 10 sati krenuti od lovačke kuće Za Jasen prema Begovom Razdolju gdje će se okrjepiti uz slastice Pansiona Planinski raj te se preko Matić i Vrboske poljane i Starog Laza nakon 47 km vratiti na cilj.

skrad 01

Dan kasnije, u nedjelju, 10. kolovoza sudionici Gorski kotar Bike Tour-a će se iz centra Skrada spustiti do izletišta Zeleni Vir gdje će slobodno moći posjetiti slap Zeleni Vir i kanjon Vražji prolaz, ali i kušati autohtone proizvode skradskog kraja. Nakon predaha bicikliste čeka uspon do Tustog Vrha te uz rijeku Dobru povratak nazad (37  km). Osim dužih trasa, predviđene su i kraće trase od oko 15 km.

I ovog vikenda kao i na prethodnim biciklističkim druženjima osim koncepta individualne vožnje u kojoj će svaki sudionik sam odlučiti kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti na obilježenoj trasi, priliku za natjecanjem će imati i ekipe (3 -5 članova) kojima će se mjeriti vrijeme, a pobjednički tim će biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.

giant 02

Osim vožnje, tijekom oba dana sudionici i posjetitelji će imati priliku testirati najnovije modele vrhunskih bicikala marke Giant te se okušati u spretnosti na poligonima.

Završnicu Gorski kotar Bike Tour-a zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Ravna Gora, Turistička zajednica općine Skrad, Turistička zajednica Kvarnera, Udruga Plodovi gorja i Promotiv.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska