NovostiVisokogorci PD Kamenjaka najbolji u Vrbovskom

04.08.2014.

Biciklistički odjel visokogorskog odsjeka Planinarskog društva Kamenjak osvojio je zlatnu medalju na trećoj dionici ovosezonskog Gorski kotar Bike Tour-a koji se u subotu, 2. kolovoza održao na području grada Vrbovskog. Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama iz sjeverozapadne Istre – Bike Boys i BK Bujština.

Prosječno vrijeme svih timova na 39 kilometara dugoj stazi koja se protezala od ulaza u kanjon Kamačnik preko Gomirja do Bijele Kose i nazad iznosilo je 3 sata 26 minuta i 13 sekundi, a Kamenjakovci su imali odstupanje od samo 7 minuta i 3 sekunde. Bike Boys su zakasnili za 7:31, a BK Bujština 8:10 minuta.

vrbovsko 03

Gorski kotar Bike Tour u Vrbovskom okupio je 60-ak sudionika koji su uistinu uživali u predivnom sunčanom danu i atrakcijama Vrbovskog. Osim duže trase, sudionici s manje kondicije su mogli odvoziti i kraću dionicu od 17 kilometara i na taj način uživati uz rijeku Dobru, posjetiti manastir sv. Jovana Preteče, degustirati sireve OPG Mrvoš i upijati svježinu gustih šumskih obronaka Bijele Kose. Na cilju svi su sudionici ručali uz zajedničko druženje u bistrou Kamačnik te imali prilike prošetati Zaštićenim krajobrazom Kamačnik  kojem su davno nadjenuli ime kanjon pun divlje romantike.

Osim Gorski kotar Bike Tour-a istog je dana na području grada Vrbovskog održana i manifestacija Sportsko ljeto koja je okupila veliki broj ljubitelja trčanja, bicikliranja i ostalih aktivnosti na otvorenom svih uzrasta.

Sljedećeg vikenda, 9. i 10. kolovoza ovogodišnji Gorski kotar Bike Tour završava u Ravnoj Gori, odnosno Skradu. Vidimo se.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska