NovostiZavršio Gorski kotar Bike Tour 2014.

10.08.2014.

Dvodnevnim biciklističkim druženjem u Ravnoj Gori i Skradu, završio je ovogodišnji Gorski kotar Bike Tour u organizaciji agencije Promotiv i turističkih zajednica Gorskog kotara pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kvarnera.
Sunčano i toplo vrijeme te idealni uvjeti za vožnju biciklom okupili su ovog vikenda u Ravnoj Gori i Skradu 100-ak sudionika iz cijele Hrvatske koji su upoznali Gorski kotar na 2 kotača.

DSC_0425

U subotu su se sudionici kroz ravnogorske šume uputili do Begovog Razdolja i nazad, dok su u nedjelju imali nešto zahtjevniju rutu spuštajući se iz Skrada do Zelenog Vira i natrag u Skrad.

DSCN3672

Ravnogorsku trasu najuspješnije su odvozili Toni & Ekipa iz Zagreba, druoplasirani su bili članovi PD Kamenjaka, a treći Ragazzi z bičikletun iz Istre koji su se pokazali i vrlo vješti i u nedjelju te osvojili zaltnu medalju. Drugo mjesto su izborili članovi BMX Teama iz Rijeke, a treće mjesto pripalo je Team Rodeu iz Rijeke.

DSCN3717

Posebno priznanje pripalo je Silviji Mušćo, Zoranu Mamuli i Davoru Veleniku koji su sudjelovali na svih 5 događanja Gorski kotar Bike Tour-a.

Osim vožnje, svi su sudionici imali prilike kušati neke od goranskih specijaliteta poput štrudle od šumskog voća Pansiona Planinski raj iz Begovog Razdolja, delicije Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara, lovački gulaš LD Jelen, med gospođe Ančice Mance iz Skrada te pekmez od maline OPG Jerbić. Za nedjeljni završni ručak pobrinuo se Planinarski dom Šubetov most iz Skrada.

DSC_0511

Tijekom cijelog vikenda veselu družinu je pratio i Giant Hrvatska s vrhunskim modelima brdskih bicikala te Alpi Biking koji je iznajmljivao bicikle onima koji ih nisu imali.

Veliku pomoć u organizaciji dale su Turističke zajednice Ravne Gore i Skrada te Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara te se ovim putem zahvaljujemo svima na svesrdnoj pomoći, a svim sudionicima VELIKO HVALA  na sudjelovanju uz želju da se uskoro opet vidimo i družimo u novim izazovima na 2 kotača u Gorskom kotaru.

Sljedeća biciklijada u Gorskom kotaru će se održati 17.8. u Brod Moravicama, a nakon toga slijedi Crni Lug 24.8., Delnice 30.8. i Tršće 31.8.

Gorski kotar Bike
Kvarner

Projekt podupire Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma RH Hrvatska